Weerbaarheidstraining

Steeds vaker worden professionals geconfronteerd met agressie of soms met fysiek geweld, maar ook de steeds toenemende werkdruk leidt tot (in sommige gevallen tot zeer langdurige) uitval en soms tot een burn-out. De samenleving is mondiger geworden en men uit dat op allerlei manieren, in ziekenhuizen, maar ook bij de balie van het gemeentehuis, bij handhavers en in het onderwijs. Er wordt van deze professionals verwacht dat ze van alle markten thuis zijn, maar dat het kennelijk 'maatschappelijke geaccepteerd' is dat deze professionals op deze wijze worden bejegend.

Stel je daarom eens de vraag

  1. Hoe jij met jouw collega’s samenwerkt?
  2. Hoe jij met de (toenemende) werkdruk omgaat?
  3. Hoe jij met lastige/agressieve personen omgaat?
  4. Hoe jij je tijdens een vervelend gesprek met ouders/burger/patiënt/familielden voelt?
  5. Hoe jij op op een mondelinge of fysieke dreiging reageert?
  6. Hoe jij je voelt als je agressief wordt benaderd of - sterker nog - wordt bedreigd?
  7. Hoe jij in je vel zit?
  8. Voel jij je fysiek voldoende weerbaar?

Dan hebben we het nog niet eens over de effecten die het zou kunnen hebben op jouw privé situatie. Compleet uitgeblust op de bank zitten, geen aandacht meer voor je partner of je kinderen. Het zijn denk ik voor degene die dit lezen en in stressvolle beroepen werkzaam zijn, herkenbaar. Kom je tot de conclusie dat je één of meerdere vragen niet optimaal positief kan beantwoorden, dan zou het zinvol zijn om binnen jouw team van collega's dit bespreekbaar te maken. Je zult merken dat niet alleen jij met dit dilemma rondloopt, maar ook je collega's. Dan is het mogelijk een goed idee om eens te kijken naar de mogelijkheden van een training.

Training weerbaarheid.

Eén van onze netwerkpartners Kameleon organiseert diverse trainingen die in veel gevallen op jouw specifieke situatie worden afgestemd. In een oriënterend gesprek wordt de actuele situatie besproken en samen met de school of organisatie samen besloten welke training het meeste rendement genereert. Deze training is niet alleen voor jou als persoon belangrijk, maar is er eveneens op gericht om het totale team te versterken.

Meer weten over de mogelijkheden?

U kunt onderstaand formulier invullen en verzenden. Eén van de medewerkers van Kameleon neemt dan contact met u op.

Aanvraag informatie weerbaarheidstraining